Facturering in lijn met de Nederlandse regelgeving

De verschillende belastingtarieven voor kamerhuur, ontbijt, overnachtingsbelasting en andere items worden automatisch toegekend. Het ondersteunt ook de automatische verdeling van het totale bedrag van uw overnachting en maaltijden (bijvoorbeeld "80-20-regel" voor het ontbijt), zodat u altijd de voor u gewenste manier van facturering kunt gebruiken. Ook kunnen eenvoudig lokale overnachtingsbelastingen toegevoegd en berekend worden.

Dag- en maandafsluiting

Het systeem creëert automatisch een dag- en maandafsluiting met alle betalingsinformatie. Hier wordt de omzet uitgesplitst naar betaalmethode (contant, bankoverschrijving, creditcard, etc.) en btw-tarief.

Prijzen en facturen zijn direct in de boekingen te zien

Bij iedere boeking zijn alle prijzen en alle factuuritems in één oogopslag zichtbaar. Dit versnelt niet alleen de workflow, maar biedt ook extra controle. Je kunt direct extra factuuritems toevoegen en factuurgegevens wijzigen. Ook annuleringen en andere wijzigingen kunnen eenvoudig doorgevoerd worden. De achtergrondkleur laat in één oogopslag zien of een factuur open staat of betaald is, of dat deze aan de klant moet worden overhandigd of per e-mail moet worden verzonden. (Deze kleur wordt ook gebruikt in het boekingsschema en de checkout-lijsten, zodat de receptionist kan zien of hij een factuur moet afklikken bij het uitchecken of niet.)

Aanmaningen

Onbetaalde facturen worden beheerd in een speciaal geoptimaliseerde gebruikersinterface en herinneringen kunnen rechtstreeks vanuit het systeem worden verzonden.

Kasboek

Ontvangen contante betalingen worden automatisch in het kasboek ingevoerd. Daarnaast kunt u cContante uitgaven toegevoegen in het kasboek om zo een compleet kasboek te krijgen.